HECO - Standorte

Locatiesstevig verbonden met onze wortels

Productielocatie in Schramberg

Ons centrum is de Große Kreisstadt Schramberg in het Zwarte Woud. Hier, in het vroegere centrum van de uurwerkproductie van het Zwarte Woud, zijn knutselvernuft en bekwaamheid van oudsher thuis. In de omgeving van de opbloeiende uurwerkindustrie heerste meer dan honderd jaar geleden grote zakelijke bedrijvigheid in de stad. In garages, schuurtjes en achterkamertjes werden talrijke kleine bedrijven opgericht, die leverden aan de grote uurwerkfabrieken in Schramberg - waarvan Junghans misschien wel de bekendste is. Ook het begin van de firma HECO ligt in deze tijd. Geleidelijk ontwikkelde Schramberg zich zo tot een centrum van metaalverwerking en fijnmechanica.

Een locatie is altijd zo goed als men deze maakt. Als een familiebedrijf in de middenstand met een lange traditie hebben wij in ca. 125 jaar de ideale HECO-locatie gevormd. Hoe dat gaat? Heel eenvoudig: omdat ons sterke punt de ontwikkeling en productie van schroeven is, hebben wij de daarvoor noodzakelijke knowhow in stand gehouden en uitgebreid. Deze knowhow zit in de hoofden van onze medewerkers. Ons kapitaal zijn dus de mensen die hun gefundeerde kennis in de productie en ontwikkeling steken. En omdat deze mensen met de locatie vergroeid zijn, zijn wij dat ook. Hier in Schramberg liggen onze wortels, hier ligt ook onze toekomst.

Logistiekcentrum Schramberg

Het HECO-logistiekcentrum is het consequente antwoord op de permanent toenemende eisen aan een eigentijds en betrouwbaar goederen- en materiaalbeheer. Het centrum werd in 2014 in de directe nabijheid van de hoofdfabriek in bedrijf genomen en bestaat uit drie gedeelten:

  • 1 hoogbouwmagazijn met een hoogte van 20 m en 5.000 palletplaatsen
  • 1 automatisch magazijn voor kleine onderdelen met ruim 58.000 verzamelplaatsen voor dozen
  • 1 orderpicking- en verzendgedeelte met royale afmetingen

Met de bouw van het logistiekcentrum heeft HECO zijn opslagcapaciteiten duidelijk verhoogd en de distributieprestaties met behulp van een geavanceerde orderpicking geoptimaliseerd. Hierbij voldoet HECO met efficiënte en zeer veilige processen aan de actuele en toekomstige markteisen. De constructie is zodanig geconcipieerd dat het gebouw indien nodig kan worden uitgebreid met aanvullende onderdelen. Bij de planning van het logistiekcentrum werd gelet op een energie-efficiënte werking. Het gehele gebouwcomplex wordt bijvoorbeeld voor een groot deel verwarmd door een speciaal hiervoor ingezet warmtekrachtsysteem. Ook de stellingbedieningsapparaten in het hoogboumagazijn en magazijn voor kleine onderdelen besparen door energieterugwinning ongeveer 20 tot 25 procent van de vereiste energie en werken daardoor zeer efficiënt.

Productielocatie Roemenië

In 2009 werd de schroefproductie bij HECO in Schramberg door de permanente uitbreiding van het productassortiment volledig benut, zodat dat een uitbreiding van de productiecapaciteiten noodzakelijk werd. Tijdens de zoektocht naar een geschikte locatie voor een tweede fabriek viel de keuze op Câmpia Turzii in Roemenië. De op 40 km ten zuidoosten van Cluj-Napoca, de op één na grootste stad van Roemenië, gelegen plaats heeft een lange traditie in de metaalverwerking en bood zodoende de ideale voorwaarden voor een verdere bedrijfsgroei. Na vijf jaar werd de locatie in 2014 uitgebreid met een aanvullende hal. In 2016 kocht HECO nog een perceel om zich voor de toekomst te verzekeren van voldoende speelruimte.

Als EU-lidstaat met een stabiel politiek klimaat en goede logistieke verbindingen, waarborgt Roemenië een probleemloze materiaal- en goederenstroom tussen de locaties Schramberg en Câmpia Turzii. Dankzij zeer goed opgeleid en zeer gemotiveerd personeel en met behulp van ons beproefde kwaliteitsbeheersysteem slaagt HECO erin om de kwaliteitsstandaarden ook in Câmpia Turzii met succes te realiseren. De fabriek levert met de hoge productieaantallen een belangrijke bijdrage aan ons betrouwbare leveringsvermogen en het totale succes van het bedrijf.

Route