HECO is sponsor van het Europees Kampioenschap Timmeren 2022

In de zomer wordt er weer op Europees niveau geschaafd, gezaagd en geschroefd. Op 5 juli gaat het Europees Kampioenschap Timmeren 2022 van start, het Europees Kampioenschap Houtbouw 2022. Dit vindt gedurende de DACH+HOLZ International 2022 plaats in hal 7 van het beurscentrum van Keulen.

Zeven landen zullen strijden om de beste timmernatie en de beste timmerman van Europa te worden. Het Duitse team ontmoet timmerlieden uit Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Zwitserland en Hongarije. Voor het eerst doet ook een jonge Nederlandse timmervrouw mee aan de wedstrijd. Zoals gebruikelijk is er een team en een individueel klassement. Als hoogtepunt van DACH+HOLZ International 2022 wordt op vrijdag 8 juli de Europees kampioen in het individuele en team klassement gekozen. Tijdens de vier beursdagen demonstreren de jonge timmerlieden en de jonge timmervrouw hun professionele omgang met hout als bouwmateriaal. In een duidelijk gedefinieerd tijdsbestek moeten ze geavanceerde houten structuren bouwen, die vervolgens worden beoordeeld door een Europese jury van experts. De professionele competitie wordt ondersteund door tal van sponsors, waaronder HECO.

Als fabrikant van hoogwaardige schroeven met fabrieken in Duitsland en Europa zijn wij met de houtbouw nauw verbonden. Onze missie "enthousiasme creëren met verbindingen" kan worden overgedragen aan het nationale timmerteam maar ook aan het Europees kampioenschap timmeren. Wat de leden van het nationale timmerteam creëren, inspireert keer op keer. Dat niet alleen hout wordt samengevoegd, maar in een sterk team ook verbindingen voor het leven worden gecreëerd, blijkt bij veel gelegenheden. Wij wensen de deelnemers van het EK toe dat zij de competitie met veel enthousiasme kunnen beleven en dat zij ook in het kader van de sportieve competitie nieuwe verbindingen kunnen leggen. Dat wij dit als sponsor kunnen ondersteunen en begeleiden is voor ons een groot genoegen.
(Andreas Hettich, Head of Business Development)