Calculatiesoftware HCS 4.0 van HECO geüpdatet

De calculatiesoftware HCS 4.0 van HECO kan nu ook het bewijs leveren dat de geplande verbindingen voldoen aan certificeringen. Nieuw is ook de uitbreiding van de HECO-calculatiesoftware met de module voor de berekening van duw- en drukkrachten opgevangen door HECO-WB-draadstangen. HCS is een berekeningstool voor efficiënte materiaalplanning van bevestigingsmiddelen en is een gratis service van de Duitse bevestigingsspecialist HECO-Schrauben.

In overeenstemming met ETA-19/0129 zijn de draadstangen HECO-WB goedgekeurd voor het opvangen van schuine trekkrachten en voor verstevigingen bij grote duw- en drukkrachten. De calculatiesoftware van HECO brengt nu ook dit toepassingsgebied in kaart. Het grote voordeel voor planners: met de HCS-berekeningen ontvangen ze het bewijs van het veilige gebruik van de verbindingsmiddelen en ontvangen ze oplossingen voor uitdagende bouwtaken met slechts een paar klikken. Planners kunnen bijvoorbeeld de afschuifsterkte van niet-versterkte houten balken met maximaal 30% verhogen met behulp van de HECO-WB en nu ook het bewijs van de degelijkheid van de constructie leveren.

Omdat de calculatiesoftware de noodzaak elimineert om gegevens in standaardtabellen op te zoeken of Eurocodes op te nemen, besparen gebruikers tijd en geld door het plannen met HCS. De gebruiker wordt op een eenvoudige manier door het programma geleid. Hierin kan hij kiezen tussen zes verschillende hoofdmodules, bijvoorbeeld een module voor het ontwerp van bevestigingen met pluggen, van gevels of in houtconstructies. Het programma omvat ook toepassingen die niet worden gereguleerd door Eurocodes - zoals steun- en dwarstrekversterkingen, inkepingen en dakisolatie voor drukbestendige en drukzachte isolatie.

Gratis download
De geüpdatete HECO-calculatiesoftware HCS is beschikbaar in zeven talen en kan gratis worden gedownload op www.heco-schrauben.de onder het menu-punt ‘Service’ of op CD-Rom worden opgevraagd. Eenmaal geïnstalleerd, worden verdere updates op verzoek automatisch uitgevoerd. Een YouTube-knop neemt gebruikers mee naar nuttige toepassingsvideo's. Aankomende beurzen en trainingsevenementen van de HECO Academy kunnen ook worden bekeken onder het menu-item ‘News’.

HECO heeft de calculatiesoftware HCS 4.0 bijgewerkt. De duw- en drukkrachten die door HECO-WB-draadstangen kunnen worden opgevangen, kunnen nu ook worden gepland en geverifieerd met HECO-HCS.

Planners en vakmensen kunnen met de geüpdatete HCS het optimale gebruik van de draadstang HECO-WB plannen en het bewijs leveren dat de verbindingen voldoen aan certificeringen.

Downloads

ContactPers

Op onze perspagina vindt u persberichten over onze producten en projecten, thema’s en datums.
Bij verdere vragen verwijzen wij u graag door naar onze persvoorlichting.

Wisse Kommunikatie:
Tel: +31 (26) 443 15 23
theo.snijders@wisse-worldcom.nl