HECO-schroefanker voor meervoudig gebruik

De Duitse schroefspecialist HECO heeft een gemodificeerde en uitgebreide algemene typegoedkeuring (aBG) van het Duitse Instituut voor bouwtechnologie (DIBt) ontvangen voor het meervoudig gebruik van de schroefankers voor tijdelijke bevestiging. De nieuwe certificering regelt het gebruik van de types MULTI-MONTI met een diameter van 16 millimeter en MULTI-MONTI-plus met een diameter van 10, 12, 16 en 20 millimeter in bijzonder dunne betonplaten met een dikte van slechts 180 mm. Tegelijkertijd zijn de belastingen die met de schroefankers kunnen worden opgevangen verhoogd.

"Met het nieuwe certificaat bieden we onze gebruikers een zeer flexibele en tegelijkertijd economische oplossing voor tijdelijke bevestigingen voor zowel binnen als buiten", legt Andreas Heck, productmanager voor beton en metselwerk bij HECO, uit. "De mogelijkheden voor het gebruik van het schroefanker wordt uitgebreid voor dunne betonnen platen vanaf 180 mm. Dankzij de verbeterde belastingseigenschappen zijn de schroefankers ook ideaal voor de assemblage van prefab betondelen. Het nieuwe certificaat biedt aanzienlijke voordelen, met name in gebouwen met meerdere verdiepingen met dunne plafonds. Bovendien kan, afhankelijk van de toepassing, een schroefanker meerdere keren gebruikt worden, in jong beton zelf tien of meer keren." Extra voordelen biedt de mogelijkheid om het schroefanker te verwerken zodra het beton een druksterkte van 10 N / mm² heeft bereikt. Dit bespaart enorm veel tijd. Het gebruik van de gecertificeerde schroefankers wordt daarom met name aanbevolen in de betonconstructie, bijvoorbeeld bij het bevestigen van richtsteunen voor bekisting of geprefabriceerde betonnen onderdelen.

Andere toepassingen zijn valbeveiligingen of de tijdelijke installatie van toevoerleidingen op bouwplaatsen. Het goedgekeurde assortiment is divers. "We bieden de schroefankers voor meervoudig gebruik met het complete assortiment kopvarianten aan", zegt Heck. "Dit betekent dat er talloze toepassingen mogelijk zijn."

Veilige planning en verwerking
De verwerking van de ankers is heel eenvoudig en tijdbesparend. "De aBG specificeert de belastingen die op alle belastingsrichtingen van toepassing zijn. Op deze manier kan de vereiste plugdiameter met weinig moeite worden bepaald”, legt productmanager Heck uit. Een berekening hoeft niet meer te worden uitgevoerd, omdat de dikte van componenten en minimale afstanden al in de goedkeuring zijn gedefinieerd.

Afhankelijk van de diameter van het schroefanker wordt voorgeboord met 18 mm (voor Ø 20), 14 mm (voor Ø 16), 10 mm (voor Ø 12) of 8 mm (voor Ø 10). Het is voldoende als het boorstof uit het boorgat wordt verwijderd door de boor enkele keren heen en weer te bewegen. Extra uitblazen van het boorgat is niet nodig. Het anker kan vervolgens op een tijdbesparende manier worden vastgeschroefd met behulp van een slagmoersleutel.

Het hergebruik kan ook zonder veel moeite worden gecontroleerd met een meegeleverde testhuls. Het kan eenvoudig op het anker worden geduwd en als het anker vast komt te zitten in de testhuls zonder dat het voorste uiteinde uitsteekt, kan het opnieuw worden gebruikt voor nieuwe bevestigingen.

Op zijn YouTube-kanaal biedt HECO praktische video’s met installatietips. Het meervoudige gebruik van schroefankers voor de montage van richtsteunen wordt ook getoond in een nieuwe clip.

Dankzij de HECO-testhuls kan de MULTI-MONTI-plus schroefanker op elk moment worden gecontroleerd op herbruikbaarheid voor tijdelijke bevestigingen.

Het herbruikbare schroefanker voor veilige en efficiënte bevestigingen.

Downloads

ContactPers

Op onze perspagina vindt u persberichten over onze producten en projecten, thema’s en datums.
Bij verdere vragen verwijzen wij u graag door naar onze persvoorlichting.

Wisse Kommunikatie:
Tel: +31 (26) 443 15 23
theo.snijders@wisse-worldcom.nl