• Über uns

    Wij hebben onze draai gevonden

Innovatieleider uit overtuiging


Sinds de oprichting in Schramberg in 1888 staat het merk HECO voor innovatieve producten van hoge kwaliteit en is het een van de belangrijkste schroefproducenten in Duitsland. Constante en gezonde groei kenmerkt ons bedrijf net zo goed als de bedrijfscultuur die werd gevestigd door de oprichter van het bedrijf, Karl Hettich, wiens waarden vandaag de dag nog steeds worden nageleefd: Inventiviteit, ijver en kwaliteitsbewustzijn.

In de loop van de geschiedenis van het bedrijf hebben we een ongeëvenaarde productexpertise opgebouwd, die onze medewerkers dagelijks toepassen en uitbreiden. Wij bepalen vandaag al de normen van morgen, altijd met de gebruikelijke HECO-kwaliteit. Onze producten zijn overal in het dagelijks leven te ervaren en volgen altijd onze visie: Creating enthusiasm with connections.

Onze drive: enthousiasme creëren met verbindingen.


Als we het over verbindingen hebben, bedoelen we niet alleen onze producten, maar ook onze partnerschappen met klanten, partners en leveranciers. En natuurlijk met onze collega's, hun gezinnen en de mensen in onze thuisregio het Zwarte Woud.

Respect, waardering, betrouwbaarheid en integriteit zijn de waarden die ons handelen sturen. Wij meten onszelf aan deze waarden, als managers, als werknemers en als partners. Onze producten en hun productie moeten deze waarden ook weerspiegelen en inspireren.

Dit alles drijft ons. Elke dag opnieuw.

Eerlijkheid

Wij communiceren open en volledig, geven fouten toe, houden ons aan de feiten en zijn authentiek. Met deze moed om eerlijk te zijn, verdienen we vertrouwen.

Betrouwbaarheid

Ons doel is om vertrouwen te wekken door onze beloften na te komen. Wij werken voortdurend aan onze doelen en nemen verantwoordelijkheid voor onze acties. Wederzijds vertrouwen maakt ons sterk.

Respect

Respect voor onze omgeving vormt de leidraad voor onze handelingen. We behandelen onze omgeving met tolerantie en waardering. Mindful omgaan met elkaar bepaalt ons dagelijks leven.

Integriteit

Wij staan voor onze kernwaarden en leven daar elke dag naar. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen.

Onze vestigingen


Wij zijn al sinds onze oprichting in 1888 thuis in de regio Schramberg en voelen een blijvende betrokkenheid bij de gemeenschap en haar inwoners. Daarom is niet alleen onze hoofdproductielocatie hier gevestigd, maar ook ons logistieke centrum.

Productielocatie Schramberg


Ons zwaartepunt ligt in de grote districtsstad Schramberg in het Zwarte Woud. Dit voormalige centrum van de horlogeproductie in het Zwarte Woud is altijd de thuisbasis geweest van vindingrijkheid en efficiëntie, en ook van het begin van HECO. Op een oppervlakte van 20.000m2 produceren ongeveer 400 werknemers innovatieve bevestigingsproducten voor een breed scala aan industrieën en projecten.

Als middelgroot familiebedrijf met een lange traditie geven wij al sinds 1888 vorm aan de ideale HECO-locatie. Hier onderhouden en vergroten we voortdurend de nodige expertise voor de ontwikkeling en productie van schroeven.

Logistiek centrum Schramberg


Het logistieke centrum van HECO is het consistente, energiebesparende antwoord op de voortdurend groeiende vraag naar modern en betrouwbaar goederen- en materiaalbeheer.

het werd in 2014 in gebruik genomen in de onmiddellijke nabijheid van de hoofdfabriek en bestaat uit de volgende ruimtes

  • Hoogbouwmagazijn met een hoogte van 20 meter en 5.000 palletplaatsen
  • Geautomatiseerd magazijn voor kleine onderdelen (AKL) met meer dan 58.000 opslaglocaties voor dozen
  • Ruim bemeten verzamel- en verzendgebied

Met de bouw van het logistieke centrum hebben we onze opslagcapaciteit aanzienlijk vergroot en onze output geoptimaliseerd met behulp van de modernste orderverzameltechnologie. Het gebouw is zo ontworpen dat het indien nodig met extra secties kan worden uitgebreid. Het voldoet aan de huidige en toekomstige uitdagingen van de markt met efficiënte en zeer veilige processen.

Productievestiging in Roemenië


In 2009 hebben we een tweede fabriek opgezet in Câmpia Turzii, Roemenië, om het hoofd te kunnen bieden aan de toenemende bezetting van de productiecapaciteit. De stad heeft een lange traditie in metaalverwerking en is daarom ideaal geschikt. Dat blijkt wel uit het feit dat we na vijf jaar de locatie hebben uitgebreid met een extra hal en in 2016 nog een stuk land hebben aangekocht om extra speelruimte voor de toekomst te creëren.

Als EU-lidstaat met politieke stabiliteit en goede logistieke verbindingen bevordert Roemenië een soepele stroom van materialen en goederen tussen de locaties Schramberg en Câmpia Turzii. Ons goed opgeleide en zeer gemotiveerde lokale personeel en ons beproefde kwaliteitsbeheersysteem zorgen hiervoor. Dat we ook in Câmpia Turzii met succes aan onze kwaliteitsnormen voldoen. Met zijn hoge productievolumes levert de fabriek een beslissende bijdrage aan het garanderen van onze betrouwbare leveringsbereidheid en aan het algehele succes van ons bedrijf.

Feiten en cijfers

1,5 miljard schroeven p.A.

1,5 miljard schroeven dragen elk jaar bij aan het succes van een groot aantal projecten in de professionele sector.

770.000 Kwaliteitstesten

Wij stellen kwaliteitsnormen en ontwikkelen testprocedures die verder gaan dan de wettelijke vereisten.

20.000m2 productiegebied

Op 20.000 m² ontwikkelen en produceren wij innovatieve bevestigingsproducten voor talrijke industrieën en projecten.

40+ markten

We zijn wereldwijd actief op meer dan 40 markten met onze producten, met een focus op West-Europa.

"Velen beseffen het niet. Maar HECO houdt hun wereld bij elkaar."

Frank Steinke

Contact
HECO Topix-Plus
Multi-Monti-Plus