• Verbandstätigkeit

    Verenigingsactiviteiten

Samen succesvol – onze verenigingsactiviteiten


De schroef - een klein stukje metaal dat voor een groot stuk zekerheid zorgt. Wij van HECO steken onze hele kennis en bekwaamheid in dit kleine stukje metaal, zodat de wereld van onze klanten een beetje veiliger en betrouwbaarder wordt. HECO geeft zijn gefundeerde kennis graag ook door en wisselt zijn kennis uit met andere marktdeelnemers om het aanzien van het kwaliteitsproduct schroef te vergroten. Verenigingen vormen als professionele belangenorganisaties op economisch en politiek vlak een ideaal platform voor de uitwisseling van ervaringen en gedachten. HECO is lid van verschillende nationale verenigingen en levert met zijn decennialange ervaring en competentie een bijdrage aan het succes van de gehele branche.

Fachverband Werkzeugindustrie e.V.

HECO is een vast lid van de "Fachverband Werkzeugindustrie e. V. (FWI)", die ongeveer 160 Duitse gereedschapsfabrikanten en fabrikanten van producten voor de bouwbevestigingstechniek vertegenwoordigd. Tot de taken van de branchevereniging behoort onder andere de waarborging van een correct gebruik van vergunningen en CE-tekens alsook het opstellen en omzetten van Europese goedkeuringsrichtlijnen. Binnen de FWI bestaan diverse product- en themagerelateerde werkgroepen en commissies. HECO is daarnaast actief in de vakgroepen "Construction Fixings Germany" en "Herstellervereinigung Holzschrauben" (vereniging van fabrikanten voor houtschroeven) en is tevens met een lid in het algemeen bestuur vertegenwoordigd...

Deutscher Schraubenverband e.V.

HECO is ook lid van de "Deutscher Schraubenverband e.V." waarin de belangrijkste Duitse schroevenfabrikanten zijn verenigd. De "Deutscher Schraubenverband" fungeert als belangenvereniging binnen nationale en internationale commissies voor normisatie en organiseert verenigingsinterne seminars, conferenties en workshops over actuele onderwerpen. Gespreksgroepen en technische commissies stimuleren de gedachte-uitwisseling en de gezamenlijke economische, technische en wetenschappelijke belangen van de leden.

Landesfachverband Schreinerhandwerk Baden‑Württemberg 

De eisen die tegenwoordig aan de eigenaar van een meubelmakerij worden gesteld zijn zeer divers. Hij is vakman, leidinggevende, bedrijfseconoom, verkoper en ontwerper in één. Bij al deze taken staat de "Landesfachverband Schreinerhandwerk Baden-Württemberg" in de Duitse vakbond voor meubelmakers en schrijnwerkers zijn leden als beroepsorganisatie terzijde. HECO behoort tot de groep van officiële partners van meubelmakerijen waartoe meer dan 90 toeleveranciers behoren. Ze werken allemaal nauw met de meubelmakerijen in Baden-Württemberg samen en dragen er als ondersteuner uit de industrie met hun financiële engagement toe bij dat de economische en ontwerptechnische kracht van het meubelmakershandwerk in Baden-Württemberg blijven bestaan.

Zimmerer-Innung Rottweil

De "Zimmerer-Innung Rottweil" (vakbond voor timmermannen) vertegenwoordigt de belangen van de ruim 30 bedrijfsleden binnen de regio Rottweil en via de "Holzbauverband Baden-Württemberg" ook op deelstaatniveau. Deze vereniging organiseert en begeleidt de opleiding van leerlingen en neemt het vakexamen af. Via de vakvereniging worden bijscholings- en kwalificatiemaatregelen aangeboden, zodat de bedrijfsleden altijd op de nieuwste stand van de techniek zijn. HECO ondersteunt het werk van de "Zimmerer-Innung Rottweil" als donateur.

Servicepartner Holzbau Deutschland

HECO is sinds 2019 servicepartner van "Holzbau Deutschland". Door zich aan te sluiten, benadrukt HECO zijn partnerschap met de timmerhandel. "Wij zijn enthousiast over de enorme efficiëntie van houtbouw. Bijna geen enkele andere beroepsgroep heeft de waarden van precisie, nauwkeurigheid en kwaliteit zo consequent gecultiveerd en doorgegeven als de timmerindustrie," legt Andreas Hettich, hoofd bedrijfsontwikkeling bij HECO, uit. Samen ondersteunen de servicepartners de Duitse houtbouwbedrijven van de Holzbau Deutschland-organisatie met effectieve maatregelen op het gebied van marketing, bijscholing en werving van jong talent. De projecten omvatten ondersteuning van het zeer succesvolle nationale timmerteam, het bouwers-eigenarenportaal "Holz kann!", de Duitse houtbouwprijs 2019 en de universiteitsprijs voor houtbouw 2019.

Contact
HECO Topix-Plus
Multi-Monti-Plus