Een bijzonder jaar loopt ten einde... HARTELIJK DANK!

Ook dit jaar willen we weer iets goeds doen met ons kerstbudget en twee sociale organisaties in onze regio steunen. De St. Franziskus Stichting - een competentiecentrum voor mensen met doofblindheid en slechthorendheid - ontving een donatie van € 5.000, terwijl de Katharinenhöhe Revalidatiekliniek - een gespecialiseerde kliniek voor kinderen met kanker en hartaandoeningen - een donatie van € 2.500 ontving.

Een van de begunstigden is de Sint-Franciscusstichting in het district Schramberg in Heiligenbronn. Deze kerkelijke publiekrechtelijke stichting werd in 1991 opgericht door de toenmalige bisschop van het bisdom Rottenburg-Stuttgart, Dr. Walter Kasper, met als doel de sociale diensten van het Franciscaner klooster in Heiligenbronn voor mensen met een handicap, kansarmen en ouderen voort te zetten. Het voormalige klooster heeft een lange traditie van zorg voor doofstomme (sinds 1860) en blinde kinderen (sinds 1868). Vandaag de dag omvatten de activiteiten zowel ouderenzorg, kinderen en jongeren als gehandicaptenzorg, met de nadruk op mensen met zintuiglijke en meervoudige handicaps. De stichting runt het enige kenniscentrum voor doofblinden en slechthorenden in Baden-Württemberg. Vandaag de dag werken ongeveer 2400 fulltime medewerkers en 400 vrijwilligers voor de St. Franziskus Stichting en ondersteunen ongeveer 6000 hulpbehoevende mensen op 30 locaties. 

Een tweede donatie ging naar de revalidatiekliniek Katharinenhöhe in Schönwald in het Zwarte Woud. Katharinenhöhe, een instelling die wordt gerund door de arbeidersvereniging van het district Baden, kan terugkijken op een geschiedenis van meer dan honderd jaar en biedt een breed scala aan behandelingsmogelijkheden voor zowel lichamelijke als geestelijke ziekten om deze gelijktijdig en gelijkwaardig te behandelen. Als toonaangevende gespecialiseerde kliniek voor de revalidatie van oncologische, hematologische en cardiologische aandoeningen bij kinderen en jongeren biedt Katharinenhöhe uitgebreide medische, fysiotherapeutische en psychologische ondersteuning. In 1985 was het de eerste instelling ooit die begon met het opnemen en behandelen van kinderen met kanker, en al snel ook kinderen met ernstige hartaandoeningen, samen met hun families. Vandaag de dag wordt meer dan een kwart van de ernstig zieke kinderen in Duitsland en hun families behandeld en verzorgd in Katharinenhöhe, wat het supraregionale belang van deze faciliteit benadrukt.

Contact
HECO Topix-Plus
Multi-Monti-Plus